Ingredienser:
Citron
Crème fraiche
Gul lök
Gul paprika
Kolja
Persilja
Potatis
Röd paprika
Honung
Olja
Salt
Sambal oelek
Smör
Vetemjöl
Vitpeppar
Gör så här:
1. Koka 900 g potatis.
2. Finhacka 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 gul paprika och ½ kruka persilja.
3. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en kastrull några minuter. Dra kastrullen från plattan och låt stå.
4. Dela ca 600 g kolja i lagom stora portionsbitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Häll upp lite
vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Stek dem i en stekpanna på medelvärme i 1 msk smör,
några minuter på varje sida. Under tiden, fortsätt till punkt 5.
5. Strö ½ msk vetemjöl över grönsakerna i kastrullen. Rör ner 2 dl vatten och tillsätt 1 dl crème fraiche, 1
tsk honung och ½ tsk sambal oelek. Krydda med ½ tsk salt.
6. Servera nystekt fisk tillsammans med krämiga grönsaker, nykokt potatis och 1 citron skuren i klyftor.