Ingredienser
1 port
240 g vetesurdeg
240 g rågsurdeg
lite mindre än 1/2 paket jäst
5 dl vatten
240 g grovt stenmalet rågmjöl
650 g vete special
40 g havsalt
120 g solrosfrön
40 g linfrön
20g vetekli
40 g rågkross
30 g mörk sirap
sesamfrön eller havregryn
Gör så här
Innan du börjar med själva Teabullarna behöver du göra surdeg av både vete och råg. Surdeg tar 4-5 dagar att göra. Sök efter recept på biblioteket eller på Internet.
Häll i vetesurdeg, rågsurdeg, jäst och vatten i en bunke. Tillsätt grovt stenmalet rågmjöl och vete special. Blanda i havsalt, solrosfrön, linfrön, vetekli, rågkross och mörk sirap.
Kör degen i assistent i 12 minuter.
Låt degen jäsa i bunken i två timmar.
Forma den kladdiga degen till platta bullar. Doppa bullarna i sesamfrön eller havregryn. Låt jäsa 1 – 2 timmar på plåt.
Värm ugnen till 230 grader. Baka av bullarna i 12 – 15 minuter. Släng gärna in en skvätt vatten innan du stänger luckan. Sänk till 220 grader.
Ät bullarna tillsammans med en god ost och en mustig soppa.