Ugnsbakad lax med spenattäcke

4 portioner

Ingredienser

4 portionsbitar lax
Salt & peppar
2 dl creme fraiche (lätt)
1 msk citronsaft
30 g babyspenat
2 sötpotatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
250 g broccoli
1 paprika
1 msk olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader. Fördela laxbitarna i en ugnssäker form, salt och peppra. Hacka babyspenat och blanda ner i cream fraichen. Pressa i citronsaft och krydda eventuellt mer. Fördela cream fraichen över laxen. Skala potatis, morot och palsternacka och skär ner i stavar. Hacka lök och dela broccoli och paprika i mindre bitar. Lägg alla rotfrukter och grönsaker på en ugnssäker form, ringla över olivolja, salta och peppra. Tillaga rotfrukterna i ugnen ca 25-30 min och laxen ca 20 min. Servera med en grönsallad.

0