Ugnsfalu med tomatsalsa, potatismos och grönsaker

God tomatsalsa som passar bättre till pasta än till mos.

ca 1 kg potatis
salt
vitpeppar
margarin (till potatismoset)
(1 påse pulvermos, ICA)
(8 dl vatten)
margarin (att smörja formen med)
400 g falukorv
1 brk krossade tomater
1 st gul lök, hackad
salt
grovmalen svartpeppar
chilisås
½ st äpple, t.ex. Jona Gold
senap
majskorn, frysta (till 4 pers.)
broccoli, fryst (till 4 pers.)
lingon
  1. Skala och koka potatisen. Häll av, men spara, det mesta av kokvattnet.
  2. Stöt potatisen, vispa sedan den. Tillsätt lite av kokvattnet i taget tills moset fått en bra konsistens.
  3. Smaksätt moset med salt, vitpeppar och margarin.
  4. Skär djupa skåror i falukorven.
  5. Smörj in korven i senap och lägg den i en insmord ugnssäker form.
  6. Skölj, skala och skär äpplet i skivor, som placeras i falukorvens skåror.
  7. Blanda hackad lök, krossad tomat, salt, svartpeppar och chilisås. Häll det i formen bredvid falukorven.
  8. Ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
  9. Koka majs och broccoli enligt anvisningarna på förpackningarna.
  10. Koka upp 8 dl vatten, blanda i mospulvret, vispa. Smaksätt med lite margarin.
  11. Servera ugnsfalun med tomatsalsan, kokt broccoli, majs, lingon och potatismos, antingen hemlagad eller gjord av pulver.
0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *