Ingredienser
15 aluminiumformar eller fler mindre formar
2 hg mandelmassa
50 gram smält smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
20 rutor mörk blockchoklad eller motsvarande
20 formar
Garnering: t ex halva valnötter, färgat strössel, silverkulor, färgade hjärtan, pyntgelé, kokos, vit choklad, etc.
Gör så här
Riv mandelmassan grovt.
Häll över det smälta smöret.
Tillsätt ägg och vetemjöl.
Rör till en jämn smet.
Klicka ut i formar. (ca 1 msk /aluminiumform, de reser sig lite)
Sätt in i mitten av ugnen och grädda 8-10min i 200 grader. Hellre en minut för kort än en för långt, de ska precis bara bli gyllene och vara saftiga.
Ta ut och lägg på en ruta blockchoklad på vardera kaka som får smälta. Efter några minuter är det dags att breda ut chokladen över kakan med en tesked och sätta dit dekorationen så att den fäster när chokladen stelnar.
Kan serveras ensam om man använder de större formarna och tillsammans med andra om man väljer mindre formar.