1 Sätt ugnen på 200 grader.
Grovstrimla 1/2 purjolök och strö ut i en ugnsform. Skär ca
600 g laxfilé i portionsbitar och lägg på löken. Krydda med 2/3
tsk salt och 1 krm svartpeppar.
2
Rör ut 1 1/2 msk vetemjöl i 1/2 dl mjölk i en liten bunke. Vispa
ner ytterligare 2 1/2 dl mjölk, 1 dl crème fraiche, 1 tärning
fiskbuljong och finrivet skal från 1 citron.
3
Häll såsen över laxen i formen och tillaga mitt i ugnen i ca 15
min, eller tills fisken är genomkokt.
4
5 Koka 3 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär 1 blomkål i små buketter. Servera dem råa eller
stek buketterna på medelvärme i lite olja i ca 4 min. Krydda
med lite salt.
6
Strö blad från 1/2 kruka persilja över laxen och servera till
nykokt bulgur, blomkålsträd och klyftor från den använda
citronen.