Varning! Ej för känsliga

Det här inlägget är inte för känsliga.
Är du känslig ska du inte se detta.

Detta handlar om hur djur plågas varje dag,
för att människor ska få äta “gottt”.

Fåglarna tvångsmatas enligt en metod som på franska kallas gavage
vilket innebär att ett långt rör körs ned i djurens matstrupe och
därefter pumpas en fett- och kolhydratrik matblandning ner i strupen via röret.
Detta upprepas två till tre gånger om dagen
i ungefär en månads tid innan fåglarna slaktas.

Den onaturligt stora mängd mat fåglarna dagligen tvingas äta
gör att stora mängder fett lagras i levern,
en i grunden fullt naturlig mekanism som kallas hepatisk steatos
och gör att flyttfåglar kan lagra stora mängder
inför sin flytt till vinter- eller sommarhabitatet.
Vid spontan självgödning kommer levern sällan upp mer än drygt två gånger sin vanliga storlek,
men vid tvångsmatning är ökningar i storleksordningen 10 gånger ej ovanliga

Gavage är förbjuden i ett flertal länder, däribland Sverige. Men inte i alla länder.

Foie gras anses vara en av det franska kökets största delikatesser
och brukar serveras helstekt eller i form av en paté
(gåsleverpaté, pâté de fois gras),

0

Du kanske också gillar

1 Comment

  1. Man skulle fan göra så där mot människorna som har mage att behandla djuren så där illa..
    Man blir så arg när man ser sånt där!

    Har du sett filmerna från Asien där hundar flås levande eller stryps för att få pälsen att stå rakt ut?..

    Mänskligheten är ett sjukt släkte..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *