Ingredienser
16 st
1/2 pkt jäst
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
4 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
Fyllning:
2 dl riven ost
olivolja
pressad vitlök
oregano
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda i salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Gör rullar av delarna och dela varje rulle i 8 bitar.
Rulla dem till bullar och tryck ut dem till runda bröd, ca 10 cm i diameter.
Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen 5 min.
Fyllning:
Ta ut bröden och lägg på riven ost på varje. Pressa över vitlök, häll på en skvätt olivolja och smula över oregano.
Grädda ytterligare 10-12 min eller tills bröden får fin färg.