Vitlöksnurror

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk flingsalt
1 tsk socker
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6-7 dl vetemjöl special

Fyllning
200 g smör, rumstemp.
1/2 vitlök solo
2 msk färsk oregano

Olivolja
Flingsalt

Rör ut jästen i ljummet vatten. Häll i salt, socker, olivolja, durumvete och det mesta av vetemjölet. Knåda degen 10 min i maskin. Jäs i 45 minuter.

Rör ihop smör, riven vitlök och hackad oregano.

Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Bred på smöret och rulla ihop till en tajt rulle. Skär i 1 cm breda skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö flingsalt på snurrorna. Grädda tills botten fått färg och brödet känns färdigt.

TIPS Bakplåtspapper på aluminiumplåten (som läggs på pizzastenen) rekommenderas när det är mindre saker som ska gräddas.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *