25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk flingsalt
1 tsk socker
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6-7 dl vetemjöl special
Fyllning
200 g smör, rumstemp.
1/2 vitlök solo
2 msk färsk oregano
Olivolja
Flingsalt
Rör ut jästen i ljummet vatten. Häll i salt, socker, olivolja, durumvete och det mesta av vetemjölet. Knåda degen 10 min i maskin. Jäs i 45 minuter.
Rör ihop smör, riven vitlök och hackad oregano.
Kavla ut degen till en stor rektangulär platta. Bred på smöret och rulla ihop till en tajt rulle. Skär i 1 cm breda skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö flingsalt på snurrorna. Grädda tills botten fått färg och brödet känns färdigt.
TIPS Bakplåtspapper på aluminiumplåten (som läggs på pizzastenen) rekommenderas när det är mindre saker som ska gräddas.