Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Maraboufudge

Posted on December 4, 2013 by Smarties / Ingela
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram marabou mjölkchoklad
Så här gör du:

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.

Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120°C. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120°C drar du kastrullen från plattan och rör ner smör och honung. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp igen i ca 2 minuter.

Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en bakplåtspappersklädd form på ca 15×25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme