Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Hawaiigryta med kokt ris och broccolibuketter

Posted on October 7, 2010February 5, 2016 by Smarties / Ingela

God gryta med smak av curry och ananas som tar ca en timme att tillaga.

ca 500 g skinkgrytbitar
lite flytande Milda
lite salt
1 st gul lök
1 st röd paprika
3 msk vetemjöl
ca ½ tsk curry
ca 1 dl vatten
2 dl standardmjölk
1-1½ dl ananasspad (= 1 brk ananasringar, 220 g, Del Monte)
1 st köttbuljongtärning, Knorr
1 tsk soja, Kikkoman
1/4 tsk paprikapulver
½ krm svartpeppar, grovmalen
4 st ananasringar (= 1 brk ananasringar, 220 g, Del Monte)
——–
4 port. ris
ett antal broccolibuketter, frysta, Findus
1 brk ananasringar, 220 g, Del Monte
(ketchup)
  1. Koka riset.
  2. Skölj och grovhacka paprikan.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Strimla köttet och bryn det i omgångar i en stekpanna med lite flytande Milda.
  5. Salta lite lagom på köttet och ta sedan upp det.
  6. Fräs lök och paprika i ytterligare lite flytande Milda.
  7. Ta bort stekpannan från plattan och lägg i köttet, pudra över mjöl och curry. Blanda noga.
  8. Tillsätt vatten, mjölk och ananasspad. Ställ tillbaka stekpannan på plattan.
  9. Smula i buljongtärningen och rör ner soja och kryddor.
  10. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 10 minuter.
  11. Klipp ananasskivorna i bitar och lägg i grytan. De ska inte kokas, bara bli varma.
  12. Koka broccolin.
  13. Servera Hawaiigrytan med kokt ris, broccoli och konserverade ananasringar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme