150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 bananer
Frosting
100 g philadelphiaost
60 g smör
4 dl florsocker
3 tsk bananlikörexktrakt (smaka dig fram)
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner smöret. Mosa bananerna och vänd ner i smeten.
Häll smeten i en form ca 20×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader, ca 25 minuter (känn efter med en provsticka, den ska i princip vara torr.. något kladdig i mitten är okej). Låt kakan svalna.
Vispa philadelphiaost och rumsvarmt smör till en klumpfri kräm. Rör ner florsocker och vispa krämen helt slät. Smaka av med bananlikörexktrakt. Bred glasyren på den kalla kakan och låt den stelna i kylen några timmar eller helst över natten. ´
Dela kakan i rutor