Pajdeg
3 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
4 mogna bananer
1 1/2 dl vit sirap
3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
ev 1 droppe gul karamellfärg
Kokostäcke
75 g smör
1 1/4 dl farinsocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor
1 ägg
Mixa mjöl, sockret och kylskåpskall smör (skuret i mindre bitar) till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kylskåp.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä sedan en pajform, ändå upp till kanten, med degen. Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i kylen ca 15 min.
Mosa bananerna i en skål. Blanda med sirap, grädde, vaniljsocker och potatismjöl. Tillsätt eventuellt någon dropper gul karamellfärg för finare färg (jag gjorde det).
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i 225°, 20 minuter. Ta ut pajen och sänk ugnsvärmen till 175°!
Smält smöret till täcket i en kastrull. Tillsätt farinsockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor och rör ner det i smörblandningen. Rör ner ägget. Fördela småklumpar av kokosblandningen jämnt över hela pajfyllningen. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda cirka 10 minuter tills kokostäcket får färg.
Serveras ljummen med vaniljglass eller kylskåpskall utan tillbehör!