Blåbärsbullar ca 30-40 st ugn 220 grader
Degen;
150 gram smör
5 dl mjölk
1.25 dl socker
1 pkt jäst
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
ca 1,5 l mjöl
Fyllning;
75 gram rumstempererat smör
0,5 dl socker
100 gram vitchoklad
1 tsk vaniljsocker
ca 200 gram blåbär
Börja med degen. Smält smör och slå på mjölken, värm tills ca 38 grader. Smula ner jästen i bakbunken tillsammans med socker, vanilj, kardemumma och ägg. Slå på mjölkblandningen och rör tills jäst och socker löst upp sig. Arbeta sedan in allt mjöl tills degen blir smidig. Låt jäsa i ca 30 minuter under duk.
Vispa smör och båda sockersorterna fluffigt. Smält chokladen i vattenbad och häll den sedan under omrörning i smörblandningen. Vispa sedan så att du får en smidig kräm. Om den känns lite för lös och rinnig, ställ in den en stund i kylen.
Kavla ut degen och bred på chokladkrämen, strössla sedan på blåbären. Rulla ihop och skär i lagom stora( i ditt tycke) bitar. Låt bullarna jäsa i ca30-40 minuter. Pensla med ägg och strössla på något gott om du vill. In i ugn ca 10 -15 min. Klara att njutas av!