Ingredienser:
Broccoli
Creme Fraiche
Gräslök
Gurka
Morötter
Potatis
Sejfilé
Fiskbuljong
Mjölk
Salt
Senap
Smör
Svartpeppar
Tomatpuré
Vetemjöl
Gör så här:
1. Koka 900 gram potatis. Vill du koka grönsakerna tillsammans med potatisen,
använd en rymlig kastrull.
2. Skala och skär 250 gram morötter i slantar. Dela 250 gram broccoli i små buketter.
Finhacka 1 kruka gräslök. Skär ½ gurka mitt itu på längden. Gröp ur kärnhuset med en tesked och skiva gurkan.
3. Smält 1 msk smör i en vid panna med höga kanter.
Rör ner 1 msk vetemjöl. Vispa ner 3 dl mjölk, lite i taget, till en slät redning.
4. Rör ner 1 dl creme fraiche, 2 msk senap, 2 msk tomatpuré och smula ner en 1 tärning fiskbuljong.
Krydda med 1 krm svartpeppar. Låt såsen koka upp under omrörning.
5. Dela cirka 600 gram sejfilé i jämnstora portionsbitar och strö över 3/4 tsk salt.
6. Lägg ner fisken i såsen och strö gurka och hälften av gräslöken över pannan.
Låt allt sjuda cirka 5-7 minuter, gärna under lock. Smaka eventuellt såsen med lite svartpeppar.
7. Koka morötter och broccoli, gärna ihop med potatisen de sista 5 minutrarna, eller koka dom separat.
8. Garnera fiskpannan med resten av gräslöken och servera med kokt potatis och grönsaker.