25 g jäst
2,5 dl vatten (ljummet)
3/4 tsk salt
1 msk smör
125 g kesella lätt (1%)
7 dl manitobamjöl (eller vetemjöl special)
10 körsbärstomater
1-2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
Olivolja
1 tsk flingsalt
Smula jästen i en degbunke och lös upp den ljummet vatten. Tillsätt salt, smör och kesella. Arbeta in mjölet tills degen blir smidig (degen blir och ska vara ganska lös). Jäs under bakduk i 30 minuter.
Tryck ut degen i den stora crisppannan (28 cm) och gör små gropar i degen med ett finger. Tryck i halverade tomater, tunt skivad vitlök och rivna basilikablad i groparna. Ringla över olivolja och strö till sist över flingsalt. Jäs brödet i 15 minuter under bakduk.
Tillaga på crispfunktionen i 13 minuter. (Alternativt grädda i vanlig ugn 225 grader, ca 25 minuter). Godast nybakat!