Härligt kladdiga muffins

Ingredienser

ca 15 st
175 gram smör

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl sirap

1,5 dl kakao

1 nypa salt

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

200 gram choklad av valfri sort ( vi använde; dajm, toblerone och 70% choklad)

Gör så här

Vispa smör, socker och vanilj vitt och fluffigt.
Tillsätt sirap och kakao och vispa ihop. Knäck i äggen ett och ett under omrörning. Blanda i mjölet och saltet.
Grovhacka chokladen och blanda även i den.
Skeda upp i lämpliga formar, gärna lite hårdare muffinsformar. (De blir ganska kladdiga och är lättast att äta med sked)

Grädda i ca 15 minuter i ugn 180 grader. Låt svalna något innan ni serverar dem

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *