Bassets lakritskonfekt ger Imse Vimse-muffinsen sina ögon. Perfekta på Halloween-festen.
Ingredienser
12 st
50 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
6 msk kakao
1 msk vatten
75 g vit choklad
75 g mörk choklad
Chokladfrosting:
4 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kallt kaffe
Dekor:
lakristremmar
lakrits- eller chokladströssel
engelsk konfekt
Gör så här
Muffins:
Smält fettet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret, vaniljsockret och kakaon.
Tillsätt smöret, mjölken och vattnet.
Hacka chokladen grovt och blanda i smeten.
Häll upp i formar. Smeten räcker till ca 12 st.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader C, ca 10 minuter.
Låt svalna innan dekoreringen.
Dekor:
Rör ihop ingredienserna till chokladfrostingen till en jämn tjock smet.
Dela lakritsremmarna i 6 cm bitar – det behövs 8 st/muffin (det ska ju bli en spindel)
Ta en tandpetare och gör 4 st hål på vardera sidan om muffinsen – stick in lakritsremmarna i hålen.
Kleta på chokladfrostingen över
muffinsen och häll sedan strösslet ovanpå.
Fullända din spindel med engelsk konfekt som ögon.