Jordgubbskakor med vit choklad.

Ingredienser:

250 g mjukt smör

100 g socker

200 g råsocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

400 g mjöl

½ tsk salt

½ tsk bakpulver

100 g hackad vit choklad

frysta jordgubbar tinade och skurna i bitar av runna i en sil

(ca 200 gram men du kan variera själv hur mycket

jordgubbar du vill ha)

 

Gör så här:

Vispa smör och socker ordentligt, vispa sedan ner ett ägg i

taget.

Tillsätt vaniljsocker, mjöl, salt, bakpulver och vispa till en

smidig deg.

Jobba in hackad choklad och jordgubbarna med händerna.

Dela degen på tre och gör rullar och slå in i plast folie och lägg

i frysen någon timme.

Värm ugnen till 175 grader.

Skär skivor av degrullarna ca 2 cm tjocka och lägg på

bakplåtspapper och grädda i ca 10 – 15 min.

Låt först svalna på plåt ett tag och sen på galler.

Kakorna blir mjuka och sega.

0