Ingredienser:
250 g mjukt smör
100 g socker
200 g råsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
400 g mjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
100 g hackad vit choklad
frysta jordgubbar tinade och skurna i bitar av runna i en sil
(ca 200 gram men du kan variera själv hur mycket
jordgubbar du vill ha)
Gör så här:
Vispa smör och socker ordentligt, vispa sedan ner ett ägg i
taget.
Tillsätt vaniljsocker, mjöl, salt, bakpulver och vispa till en
smidig deg.
Jobba in hackad choklad och jordgubbarna med händerna.
Dela degen på tre och gör rullar och slå in i plast folie och lägg
i frysen någon timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Skär skivor av degrullarna ca 2 cm tjocka och lägg på
bakplåtspapper och grädda i ca 10 – 15 min.
Låt först svalna på plåt ett tag och sen på galler.
Kakorna blir mjuka och sega.