1 kg vitkål
1 dl vatten
2 msk sirap
Salt
600 g blandfärs
2 msk ströbröd
3 dl mjölk
1 gul lök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl ris
1 dl vatten
1 tsk köttbuljongpulver
Skär vitkålen i ca 2×2 cm stora bitar. Stek kålen i lite smör. Häll på vatten och sirap och fortsätt steka i 10-15 min tills kålen är mjuk.
Rör ihop ströbröd och mjölk, låt stå i 5 minuter. Hacka löken fint, rör ner den tillsammans med kryddor och ägg. Arbeta in färsen ordenligt, rör ner riset.
Häll hälften av vitkålen i en smord ugnsform, fördela köttfärsen ovanpå och lägg på resten av vitkålen. Rör ihop lite köttbuljong och häll det över kålpuddingen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 1 timme – tills kålen är mjuk och brunfärgad.
Servera med lingonsylt och ev. potatis och gräddsås