16-32 st
Botten
200 g digestivekex
2,5 dl kokosflingor
70 g valnötter (alt. makademianötter)
100 g smör
4 msk kakao
1/2 dl socker
1 stort ägg
Fyllning
75 g smör
5 dl florsocker
2 msk mjölk
Chokladtopping
25 g smör
200 g mörk choklad, 70%
Mixa digestivekexen till fina smulor. Hacka nötterna och blanda dom med kexen och kokosflingorna.
Värm smör, socker, kakao och ägg i en skål över ett vattenbad (vattnet i kastrullen ska bara sjuda) Vispa blandningen tills den tjocknar något, ta sedan bort skålen från värmen.
Rör ner kexblandningen i chokladsmeten. Häll smeten i en smord form, ca 20×20 cm, tryck ut den med baksidan av en sked. Ställ in formen i kylskåp i 1 timme.
Vispa smöret till fyllningen krämigt i en stor skål. Sikta ner florsocker, tillsätt mjölk och vispa till en slät kräm. Bred ut krämen över botten och ställ in i kylen medan du gör chokladtoppingen.
Smält smör och hackad choklad i en skål över ett vattenbad. Ta bort från värmen och rör om tills chokladen är slät. Låt chokladen svalna fem minuter, häll den sedan över fyllningen och bred ut den jämnt.
Kyl kakan i kylskåp i minst 3 timmar. Ta upp den ur formen och skär i 16 eller 32 bitar med en varm, vass kniv. Förvaras kallt.