Ingredienser
1 liter standardmjölk
300 gram margarin
2 dl socker eller sirap
1 tsk salt
100 gram torrjäst
3 liter mjöl
Gör så här
1, Blanda alla torra ingredienserna (dock inte allt mjöl).
2, Smält margarinet och rör ner mjölken, värm tills fingervarmt
3, Rör ihop allt till en smidig deg.
4, Låt maskinen gå i 15 minuter.
5, Låt degen jäsa i 30 minuter.
6, Ta ut degen ur bunken och knåda den till en jämn degboll, dela den i fyra bitar.
7, Ta första biten och kavla ut den, låt de andra bitarna vila på vars en tallrik.
8, När du har kavlat ut degen till önskad storlek så breder du på ett tjockt lager av margarin/smör och strör riktigt med socker och kanel ovanpå.
9, Nu är det dags att forma bullarna och du kan göra på olika sätt.
10a, Rulla ihop degen till en lång korv med smeten inåt, skiva i önskad tjocklek
10b, Vik degen på mitten och skär ett snigg som inte går hela vägen upp till vecket och ett som går hela vägen upp. Degen ser ungefär ut som ett par byxor då. Ta tag i ”linningen” och snurra ”benen” runt varandra, Snurra sedan ihop allt till en bulle och stoppa in den nedersta delen av ”benen” in under bullen.