Ingredienser
1 långpanna
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
1 nypa salt
200 g mörk kvalitetschoklad
Glasyr och garnering:
2,5 dl vispgrädde
1 msk honung
1 1/2 matsked strösocker
100 g mörk choklad 70%
2 tsk smör
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig i en skål. Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna i äggsmeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en långpanna, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över grovt hackad choklad. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter (ska vara lite kladdig), prova med en sticka. Låt svalna.
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa lätt med en stavmixer eller vanlig visp. Låt glasyren svalna och bred den över kakan. Strö över kokos och servera skuren i rutor.