Key lime pie

4 personer

Pajskal

300 gr digestivekex

75 gr smör

1 msk vaniljsocker

Kräm

6 äggulor

1,5 burk sötad kondenserad mjölk

1,5 dl limejuice

Gör så här:

Smält smöret. Kör kexen i mixer tillsammans med vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret och rör om.

Fördela massan i en pajform med löstagbar botten. Använd baksidan av en matsked och börja med att bygga upp kanterna. Platta sedan till botten så den blir hård och jämn. Grädda pajskalet i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.

Krämen: Rör samman äggulorna med kondenserad mjölk. Tillsätt limejuicen försiktigt. Observera att krämen inte får vispas.

Häll över krämen i pajskalet, skaka formen lätt så att krämen blir jämnt fördelad. Låt stå

cirka fyra timmar i kylen före servering.

Tips! Servera med lättvispad grädde och färsk frukt. Garnera gärna med en

limeskiva.

0

Du kanske också gillar

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *