4 personer
Pajskal
300 gr digestivekex
75 gr smör
1 msk vaniljsocker
Kräm
6 äggulor
1,5 burk sötad kondenserad mjölk
1,5 dl limejuice
Gör så här:
Smält smöret. Kör kexen i mixer tillsammans med vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Fördela massan i en pajform med löstagbar botten. Använd baksidan av en matsked och börja med att bygga upp kanterna. Platta sedan till botten så den blir hård och jämn. Grädda pajskalet i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna.
Krämen: Rör samman äggulorna med kondenserad mjölk. Tillsätt limejuicen försiktigt. Observera att krämen inte får vispas.
Häll över krämen i pajskalet, skaka formen lätt så att krämen blir jämnt fördelad. Låt stå
cirka fyra timmar i kylen före servering.
Tips! Servera med lättvispad grädde och färsk frukt. Garnera gärna med en
limeskiva.
Mmmmmm, måste prova!!!!