Ca 35-50 st1/4 pkt jäst
5 dl mjölk
1 msk honung
4 1/2 dl grovt rågmjöl
8 dl grahamsmjöl
1/2 msk salt
2 dl vetemjöl till utbakning
Garnering
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1 msk flingsalt
Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tllsätt resten av ingredienserna (utom vetemjölet ochgarnerinen) och arbeta till en jämn men kladdig deg. Slå in degen plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst en timme. Blanda under tiden frön och flingsalt i en skål.
Mjöla bakbordet och kavla ut degen tills den blir ca 2 mm tjock. Stansa ut bitar med en form (jag använde en plastburk som var ca 10 cm i diameter och en äppelurkärnare) eller skär på fri hand. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Fukta degbitarna lätt (med sprayflaska eller med fingrarna), strö över fröblandningen och tryck försiktigt fast dem med kaveln. Grädda en plåt i tagen på 200 grader i ca 7 min, tills bröden blivit lite hårda och knapriga. Låt svalna och förvara i en fin burk!