800 g kycklingfilé
Lasagneplattor
Tomatsås
1/2 gul lök
1/2 vitlök solo
500 g krossade tomater
2 krm socker
2 dl chilisås
2 msk färsk basilika
Salt, Svartpeppar
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt, vitpeppar
Garnering
Riven ost
Stek kycklingen i ugn, 200 grader ca 20 minuter. Jag penslade med en marinad av olja, soja, vitlök, knorr kycklingkrydda, salt och peppar. Skär sedan kycklingen i tunna skivor.
Stek lök och vitlök mjukt i lite smör. Tillsätt krossade tomater, chilisås, socker och basilika. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka i 10 minuter.
Rör ut mjölet i lite av mjölken tills det blir klumpfritt. Späd med resten av mjölken, lite i taget under omrörning. Koka upp (rör hela tiden) och koka i 5 minuter. Rör ner riven ost, smaka av med salt och vitpeppar.
Varva ostsås, lasagneplattor, tomatsås, kyckling, ostsås osv i flera lager. Börja och sluta med ostsåsen. Strö över lite riven ost och gratinera sedan i 225 grader ca 35 minuter.
Servera med sallad och vitlökssås (2 dl crème fraiche 34%, 1/2 vitlök solo, salt och peppar)