Gjorde middag idag, varannan vecka får vi ju matkasse från Linas Matkasse. Hur bra som helst.
Toppekoncept, fungerar jättebra för oss!
Idag var det alltså dags att göra Kycklingnuggets med grönsaker och ris.
Jag klarade det :)
Så jag tänkte jag måste ju dela med mig av kycklingnuggetsreceptet, för herregud. Dom är supergoda!
————————————————————————————————————————–
Sesampanerade kycklingnuggets med sötsur sås och ris
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
3. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp 2 ägg i den ena. I den andra blandas 1 burk sesamfrön, ½ dl
ströbröd, 1 tsk salt och 1½ krm svartpeppar. Blanda väl.
4. Häll 3 msk olja i en långpanna. Dela 4 kycklingfiléer i ca 2×3 cm stora bitar. Doppa kycklingen först i
uppvispat ägg sedan i sesamfröblandningen och lägg dem i långpannan. Tillaga mitt i ugnen i 12-13
minuter. Vänd bitarna efter halva tiden med en stekspade eller kökspincett.
5. Skär 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 grön paprika och 1 burk skivad ananas (spara juicen) i 2×2 centimeter
stora bitar.
6. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök och paprika. Lägg sedan ner ananasen. Rör ner 2 msk
tomatpuré, 2 msk vitvinsvinäger, 2 msk socker, ananasjuicen och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk
majsstärkelse (Maizena) i ett par matskedar kallt vatten. Häll ner i pannan under omrörning och låt koka
tills såsen tjocknar.
7. Skär ½ gurka i stavar och ställ i ett glas.
8. Servera kycklingnuggets med sötsur sås, gurka och nykokt ris.