Lyxbullar med vaniljkräm

24 st

Vetedeg
100 g smör
330 ml mjölk
3/4 dl socker
3 krm salt
1 1/3 tsk kardemumma
540 g manitobamjöl (eller vetemjöl special)
2 tsk torrjäst

Fyllning
70 g smör
140 g mandelmassa
Grön karamellfärg

Vaniljkräm
2 påsar marsanpulver
3 dl mjölk
1 msk strösocker

Pensling:
1 ägg
Pärlsocker

Smält smöret och häll i mjölken. Häll vätskan i bakmaskinens bunke. Tillsätt socker, salt och stött kardemumma. Väg upp mjölet och häll i det i bunken. Gör en grop i mjölet och lägg i torrjästen. Kör hela degprogrammet (det tar 90 minuter för knådning och jäsning)

Mixa ihop smör och mandelmassa, färga grönt med karamellfärg.

Stjälp upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta och bred ut hälften av fyllningen över hela plattan. Vik plattan dubbel – långsida mot långsida. Skär 2-3 cm breda remsor och dela dom sedan i mitten så att de liknar ett par byxor. Snurra ändarna och slå en knut, lägg dom på en bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i 40 minuter.

Rör ut marsanpulvret och sockret i mjölken tills det bildas en tjock kräm.

Klicka ut lite vaniljkräm i mitten på varje bulle. (ev kan man behöva trycka ner degen lite lätt så gropen blir större). Pensla med ägg över hela bullen och strö pärlsocker runt om på vetedegen.

Grädda i 250 grader, ca 7-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *