Marängpaj a la LCHF

Ca. 300g hallon ( eller andra bär )

”Smul”degen

200 g smör

200 g kokosflingor

4 äggulor (spara vitorna till marängen)

0,75 dl sukrin

2 krm bakpulver

Maräng

4 äggvitor

1 dl sukrin

Några droppar citronsaft

 

Häll hallonen i en ungsform. Sätt ugnen på 200 grader.

Smällt smöret och blanda därefter med kokosflingorna. Låt svälla en stund.

Vispa äggulor och sukrin fluffigt. Blanda ner äggvispet och bakpulver i kokossmeten.

Klicka smeten över hallonen.

Grädda i ugn ca. 5 min.

Vispa äggvitor, sukrin och citronsaft till ett hårt skum.

När pajen varit ugnen ca. 5 min, ta ut den och klicka marängen över pajen. Grädda ytterligare 5 – 10 min.

Håll koll på marängen och paj-smeten. Paj-smeten är klar när den fått lite färg.

 

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *