ca 20 st
75 g mjölkfritt margarin
25 g jäst
3 dl rumsvarm havredryck eller sojadryck
0,5 tsk salt
0,5 dl strösocker
7 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
2 tsk kanel
3 tsk strösocker
Garnering:
ägg
pärlsocker
* Sätt ugnen på 225º
* Skär matfettet i tunna skivor och lägg i en degbunke.
* Mät upp och lägg i de övriga ingredienserna, spara 0,5 dl av mjölet till utbakning. * Arbeta degen i matberedaren i ca 4 minuter och för hand i ca 8 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
* Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den. Kavla ut den till en rektangel. Bred på margarinet, strö över kanel och socker. Rulla ihop degplattan. Dela den i bitar, ca 2 cm breda.
* Ställ ut pappersformar på en plåt och lägg i bullarna. Låt jäsa övertäckta 20-30 minuter.
* Pensla bullarna med sirapsvatten och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.