2 auberginer (ca 600 g)
1 tsk salt
Köttfärsröra
500 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 krm kanel
salt
svartpeppar
Ostsås
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl riven ost
1 ägg
Salt
75 g fetaost
Skär auberginen i ca 7 mm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på hushållspapper och strö över saltet.
Hacka löken. Stek köttfärs, lök och vitlök. Rör ner tomatpuré, krossade tomater och kanel. Låt köttfärsröran koka ihop en kvart, smaka av med salt och svartpeppar.
Vispa ut mjölet i 1 dl av mjölken tills den är klumpfri. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under omrörning. Koka i 3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och rör ner ost och uppvispat ägg. Smaka av med salt.
Torka av auberginen och stek den sedan i omgångar i lite smör.
Varva aubergineskivor och köttfärsröra i en gratängform (jag hade 3 lager aubergine, 2 lager köttfärs). Häll ostsåsen över gratängen och strö över smulad fetaost. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, 30 minuter.
Servera med tomatsallad eller vanlig sallad.
(Tomatsallad görs lätt genom att skära tomater i stora bitar, blanda med lite finhackad rödlök och smulad fetaost. Krydda med salt och svartpeppar)