Nötknäckflarn, doppade i choklad

30 stycken
100 gram smör
1 dl strösocker
100 gram nötter
2 msk mjöl
1 msk mjölk
100 gram mörk choklad

Gör så här:  Hacka nötterna grovt, jag använde mandlar men hasselnötter går säkert också bra. Blanda alla ingredienser utom chokladen i en tjockbottnad kastrull. Låt smeten koka upp. Klicka ut smeten i teskeds- eller enkronastora klickar på bakplåtspapper, recepten räcker till tre plåtar med 12 kakor på varje. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, i 3-4 minuter. Här gäller det att passa varje sekund! (I mormors anteckningar stod, felaktigt 8-10 minuter, vilket höll på att orsaka brand hos oss, och resulterade i en svart första plåt.) Låt flarnen kallna på plant underlag. Smält chokladen och doppa kanterna på kakorna. Lägg på smörpapper att stelna.

0