Oreokakor

Ingredienser

1 1/2 dl socker
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 gr rumsvarmt smör
1  ägg

 

Fyllning
50 gr smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vanilj

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser.

Vispa upp ägget lätt.

Rör i smöret i dom torra ingredienserna och sen ägget.

Rulla rullar av degen och lägg i kylen.

Skär sen några millimeter tjocka skivor och tryck ut det

på plåten med bakplåtspapper, eller som jag, tog skivan

rulla till boll och tryckte ut till en liten rund “skiva”

(kan vara bra att fukta fingrarna lite då och då för att

det ska gå lättare)

Grädda ca 5 – 8 min.

Gör smörkrämen, bre på en kaka och sätt en annan som

lock, och gör det med alla.

0