6 port.
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g kylskåpskallt smör
1-2 msk kallt vatten
2 dl riven ost
2 dl strimlad skinka
4 ägg
4 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare och kör på full fart i 5-6 sekunder.
Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll.
Ta upp degen och lägg i en platspåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 200°C.
Tryck ut degen i pajformen, förgrädda pajskalet i 10-15 min.
Lägg i strimlad skinka och riven ost.
Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar.
Häll blandninggen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 min,
tills äggblandningen stelnat.
Servera med en sallad och nygräddade baguetter.
Lägg i strimlad skinka och riven ost.
Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar.
Häll blandninggen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 min,
tills äggblandningen stelnat.
Servera med en sallad och nygräddade baguetter.