Piroger

Ni måste prova det här receptet. Pirogerna som vi gjorde igår blev supergoda och åh, så enkelt att göra. :)
Vi hade i ost, köttfärssås och skinka. Men nästa gång ska vi ha bara ost och skinka och kanske lite oregano. Mums!

Piroger Ca 12 st

25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
1 ägg
7–9 dl vetemjöl

Förslag på fyllning ost, riven + skinka, skuren i bitar kyckling köttfärssås tacoköttfärs grönsaker tomatsås oregano

Garnering (kan uteslutas) ägg

GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 10–14 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca ½ cm tunna, på ett mjölat bakbord.

3. Lägg fyllningen, t ex riven ost & skinka eller köttfärs, grönsaker, kyckling i en hög mitt på rundeln. Strö ev. över oregano.

4. Vik ena sidan över fyllningen till en halvmåne.

5. Nyp ihop kanterna ordentligt och nagga med en gaffel.

6. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla pirogerna med uppvispat ägg (kan uteslutas).

8. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 10–12 min. Håll koll så att de inte bränns på ytan.

Vi hittade receptet HÄR

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *