INGREDIENSER
Deg:
50 gram |
smör |
5 dl |
mjölk |
50 gram |
jäst |
1 tsk |
salt |
1 msk |
strösocker |
1 st |
ägg |
13 dl |
vetemjöl |
Fyllning:
2 dl |
ketchup |
300 gram |
skinka eller bacon |
4 dl |
ost riven |
1,5 msk |
pizzakryddor |
Pensling:
Garnering:
Storlek som vanliga kanelbullar. Smak av pizza. Perfekt till picknic, utflykter, till soppa eller som mellanmål. Matnyttigt på badstranden, lägg dem i solen så blir de varma.
GÖR SÅ HÄR
- 1. Degen blandas med fördel i assistenten. Ketchup kan bytas ut till chillisås eller tomatpure eller varför inte lite av varje.
- 2. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
- 3. Smula ner jästen i bunken och tillsätt degspadet, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.
- 4. Tillsätt ägget och ca. 13 dl vetemjöl (jag använde 750 gr + 0,5 dl till utbaket) . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.
- 5. Låt jäsa i 30 minuter.
- 6. Hacka skinka eller bacon i små bitar, blanda kryddorna.
- 7. Arbeta degen lite och dela den i två delar.
- 8. Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.
- 9. På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).
- 10. Strö på 1/2 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).
- 11. Rulla ihop som en rulltårta.
- 12. Sätt på ugnen på 225 grader.
- 13. Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
- 14. Låt jäsa i 15-20 minuter.
- 15. Pensla på med uppvispat ägg.
- 16. Strö lite ost på bullarna som garnering.
- 17. Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter.
- 18. Serveras varma men är även goda kalla.
- 19. Går utmärkt att frysa.
Källa: http://www.kokaihop.se/recept/pizza-bullar