Pizzabullar


INGREDIENSER

Deg:

50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 st ägg
13 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl ketchup
300 gram skinka eller bacon
4 dl ost riven
1,5 msk pizzakryddor

Pensling:

1 st ägg

Garnering:

1 dl ost riven
 

Storlek som vanliga kanelbullar. Smak av pizza. Perfekt till picknic, utflykter, till soppa eller som mellanmål. Matnyttigt på badstranden, lägg dem i solen så blir de varma.

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Degen blandas med fördel i assistenten. Ketchup kan bytas ut till chillisås eller tomatpure eller varför inte lite av varje.
  2. 2. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  3. 3. Smula ner jästen i bunken och tillsätt degspadet, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.
  4. 4. Tillsätt ägget och ca. 13 dl vetemjöl (jag använde 750 gr + 0,5 dl till utbaket) . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.
  5. 5. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. 6. Hacka skinka eller bacon i små bitar, blanda kryddorna.
  7. 7. Arbeta degen lite och dela den i två delar.
  8. 8. Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.
  9. 9. På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).
  10. 10. Strö på 1/2 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).
  11. 11. Rulla ihop som en rulltårta.
  12. 12. Sätt på ugnen på 225 grader.
  13. 13. Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
  14. 14. Låt jäsa i 15-20 minuter.
  15. 15. Pensla på med uppvispat ägg.
  16. 16. Strö lite ost på bullarna som garnering.
  17. 17. Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter.
  18. 18. Serveras varma men är även goda kalla.
  19. 19. Går utmärkt att frysa.

    Källa: http://www.kokaihop.se/recept/pizza-bullar

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *