Räkpasta med tomat och ärter

Ingredienser

1-2 burkar färdigskalade, i lag (à 340 g)
1-2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond, koncentrerad
200 g tomater, passerade
500 g pasta, färsk
250 g gröna ärter, frysta
svartpeppar, nymald

Tillagning
En extra snabblagad rätt blir det med färdigskalade räkor i lag.

1.Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olja i en liten kastrull. Rör i sambal, hummerfond och tomater. Sjud på svag värme under lock 5 min.
2. Koka pasta och ärter enligt anvisning på förpackningen.
3. Låt räkorna rinna av i sil. Blanda sås, räkor och ärter.
4. Servera räksåsen med nykokt pasta.

Tips: om du hellre använder färska räkor så går det åt 1 kilo till receptet.

0