RÖKT LAX MED ROSTAD BLOMKÅL & CASHEW- & RUCOLAPESTO

INGREDIENSER:

  • 1 bakpotatis
  • 300 g persiljerötter
  • 800 g blomkål
  • 2½ msk + 1 dl olivolja
  • ½ tråg ruccola, 100 g
  • 1 påse cashewnötter,
  • 100 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • ca 400 g varmrökt lax

 

TILLAGNINGSTID:

20 – 25 min (aktiv tid)

30 – 35 min (total tid)

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Blomkål + rotfrukter (djup ugnsplåt): Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär 1 bakpotatis i 2 cm stora bitar och 300 g persiljerötter i 2 cm stora slantar. Rosta högt upp i ugnen i närmare 15 min.
2. Skär 800 g blomkål i 1 cm breda skivor. Ta ut plåten och lägg på blomkålen. Ringla över 2½ msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i ytterligare 20 min.
3. Cashew- & rucolapesto (mixerbunke & stavmixer): Mixa 50 g sköljd rucola, 1 dl olivolja, 1 påse cashewnötter (100 g),
1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar till en slät röra.
4. Tärna 1 gul paprika. Bryt sönder ca 400 g varmrökt lax i mindre bitar.
5. Stor skål: Ta ut plåten med blomkålen och rotfrukterna och blanda dem med cashew & rucolapeston samt 50 g sköljd rucola. Strö över paprikan.
6. Servera de varma grönsakerna med den varmrökta laxen och ruco- lapeston.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *