INGREDIENSER:
- 1 bakpotatis
- 300 g persiljerötter
- 800 g blomkål
- 2½ msk + 1 dl olivolja
- ½ tråg ruccola, 100 g
- 1 påse cashewnötter,
- 100 g
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gul paprika
- ca 400 g varmrökt lax
TILLAGNINGSTID:
20 – 25 min (aktiv tid)
30 – 35 min (total tid)
GÖR SÅ HÄR:
1. Blomkål + rotfrukter (djup ugnsplåt): Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär 1 bakpotatis i 2 cm stora bitar och 300 g persiljerötter i 2 cm stora slantar. Rosta högt upp i ugnen i närmare 15 min.
2. Skär 800 g blomkål i 1 cm breda skivor. Ta ut plåten och lägg på blomkålen. Ringla över 2½ msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i ytterligare 20 min.
3. Cashew- & rucolapesto (mixerbunke & stavmixer): Mixa 50 g sköljd rucola, 1 dl olivolja, 1 påse cashewnötter (100 g),
1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar till en slät röra.
4. Tärna 1 gul paprika. Bryt sönder ca 400 g varmrökt lax i mindre bitar.
5. Stor skål: Ta ut plåten med blomkålen och rotfrukterna och blanda dem med cashew & rucolapeston samt 50 g sköljd rucola. Strö över paprikan.
6. Servera de varma grönsakerna med den varmrökta laxen och ruco- lapeston.