Tacopaj

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk

500 g blandfärs
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

3 tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
150 g riven ost (2-3 dl)

Finfördela smöret i de torra ingredienserna. (antingen för hand eller i en matberedare) Häll i mjölken och knåda samman degen. Kavla eller platta ut degen i en pajform, låt degen gå 4 cm upp på kanten. (Mjöla ev. händerna eller kaveln om det behövs.)

Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen och den pressade vitlöken. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt puttra tills det mesta av vattnet har kokat in. Häll köttfärsen i pajskalet.

Skär tomaterna i små tärningar och lägg ovanpå köttfärsen.

Blanda crème fraiche, majonnäs och den rivna osten. Bred smeten på tomaterna.

Grädda i 15 min i 200 grader. Servera med sallad.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *