Utlottning!

tavling2

Har du inget att läsa? Vill du vinna en bok?
Nu har Du chansen att vinna denna bok, genom att delta i min lilla tävling :)

Hur är du med och tävlar då tänker du?

Jo, du lämnar ett meddelande här nedan, och säger att du är med.
Sen lottar vi ut en vinnare den 1:a november! :)

(Läs mer genom att klicka på “Continue Reading”)

Boken du kan vinna är Kaufmanns utvalda av författaren Karl Almén Burman
kaufmann
“André är fjorton år i fyrtiotalets Sverige när han till följd av en desperat lögn blir inlåst på ett mentalsjukhus för barn och ungdomar. Isolerad från alla som kan hjälpa honom möter han läkare som gudalikt berövar barnen på deras mänskliga värde, sköterskor som misshandlar sina patienter och doktor Kaufmann – överläkaren vars nycker och experimentlusta fjättrar hela sjukhuset. Här träffar André också Stig – pojken med den mörka uppsynen som blir hans närmsta vän, och Astrid – underbarnet som blir hans kärlek och mardröm. Ja, och Emma – hoppfullheten som gör vad som helst för honom.

Nästan femtio år senare ser André tillbaka på åren som formade honom så fullständigt – allting efteråt står i relation till övergreppen och vansinnet på sjukhuset. André beslutar sig för att gräva upp gravarna i sitt förflutna och snart smulas den spröda grunden av självkontroll sönder och den hälsa han byggt upp under åren börjar vackla.

Skrivmaskinen blåser liv i pappan som dog i andra världskriget, i mamman vars styrka var oöverträffbar, och i ungdomarna och sköterskorna som omgav honom på sjukhuset. Också självaste doktor Kaufmann stiger upp ur graven, en man vars förvridna kärlek till mänskilgheten gjorde att han var beredd att offra allt omkring sig.

André försöker förstå hur det är möjligt för en människa att förlora sitt värde; hur hopp och hopplöshet kan samexistera, och hur han någonsin ska kunna bli fri från avgrunden det innebar att bli en av Kaufmanns utvalda.

Karl Almén Burmans debut är ett gastkramande psykologiskt drama om fångenskap, makt och det förtvivlade sökandet efter värdet som människa. ”

 

0

Du kanske också gillar

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *