Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Ugnsbakad lax med spenattäcke

Posted on February 13, 2015 by Smarties / Ingela

4 portioner

Ingredienser

4 portionsbitar lax
Salt & peppar
2 dl creme fraiche (lätt)
1 msk citronsaft
30 g babyspenat
2 sötpotatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
250 g broccoli
1 paprika
1 msk olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader. Fördela laxbitarna i en ugnssäker form, salt och peppra. Hacka babyspenat och blanda ner i cream fraichen. Pressa i citronsaft och krydda eventuellt mer. Fördela cream fraichen över laxen. Skala potatis, morot och palsternacka och skär ner i stavar. Hacka lök och dela broccoli och paprika i mindre bitar. Lägg alla rotfrukter och grönsaker på en ugnssäker form, ringla över olivolja, salta och peppra. Tillaga rotfrukterna i ugnen ca 25-30 min och laxen ca 20 min. Servera med en grönsallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme