Ugnsstekt lax med tagliatelle och chilisås

Recept på en enkel laxrätt som tar ca 25 minuter att tillaga.

3 st laxfiléer, portionsstora
lite citronpeppar (till laxen)
lite salt (till laxen och såsen)
lite svartpeppar (till såsen)
½ dl gräddfil (till såsen)
1/4 dl chilisås (till såsen)
Tagliatelle all’Ouvo, Barilla (till 3 pers.)
haricots verts, Findus djupfrysta
  1. Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsform. Krydda med citronpeppar och salt. Tillaga i mitten av ugnen, 225 grader i 15-20 minuter.
  2. Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Lägg i pastan och låt den koka i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet och servera pastan så nykokt som möjligt.
  3. Blanda gräddfil och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera laxen med kokt tagliatelle, chilisås samt kokta haricots verts.
0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *