Recept på en enkel laxrätt som tar ca 25 minuter att tillaga.
3 st | laxfiléer, portionsstora |
lite | citronpeppar (till laxen) |
lite | salt (till laxen och såsen) |
lite | svartpeppar (till såsen) |
½ dl | gräddfil (till såsen) |
1/4 dl | chilisås (till såsen) |
Tagliatelle all’Ouvo, Barilla (till 3 pers.) | |
haricots verts, Findus djupfrysta |
- Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsform. Krydda med citronpeppar och salt. Tillaga i mitten av ugnen, 225 grader i 15-20 minuter.
- Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Lägg i pastan och låt den koka i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet och servera pastan så nykokt som möjligt.
- Blanda gräddfil och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Koka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera laxen med kokt tagliatelle, chilisås samt kokta haricots verts.