Ingredienser
6 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
1,3 liter vetemjöl
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Strö på salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet.
Tillsätt mjölet och rör om. Täck bunken och låt jäsa i ca 2 timmar.
Värm ugnen till 250-275 grader. Smörj en bakplåt. Häll ut degen på väl mjölat bakbord. Knåda inte! Skär istället med vass kniv i degen i tre delar och bara forma eller fös ihop degbitarna till baguetter, lika långa som bakplåten.
Mjöla de utbakade bröden lite lätt, vrid dem i spiral och lägg dem på den smorda plåten. Skåra med vass och tunn kniv. Jäs i 10-15 minuter.
Grädda i den starka ugnsvärmen i ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15-20